Mama vertelt Mama zijn

Mama Cheryl vertelt | #4

Iedere woensdag komt er een nieuwe ‘Mama vertelt’ online waarin een moeder (of vader, die zijn ook gewoon welkom!) vertelt over het ouderschap. Hoe zien hun dagen er uit? En loopt deze mama ergens tegenaan? Je leest het in ‘Mama vertelt’! Dit keer is de beurt aan de Friese Cheryl, mama van Wisse & Carice.

• Stel je even voor, wie ben je? Wat is je gezinssamenstelling? Wat doe je voor werk?

Ik ben Cheryl (34) woon samen met mijn man en onze kinderen Wisse (6 jaar) & Carice (3,5 jaar) in een gezellig dorp in het noorden van Friesland. Ik ben een bezig bijtje. Naast mijn ‘normale werk’ heb ik twee blogs waar ik inspiratie deel. Ps Cheryl is een mama- & lifestyle blog, waar ik inspiratie deel voor moeders. Je vindt er lekkere recepten, creatieve DIY’s, leuke uitjes en nog veel meer. Daarnaast kun je voor woon- & interieurinspiratie terecht op Woonspiratie.com.

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

• Vond je het spannend om voor het eerst moeder/vader te worden?

Nee, eigenlijk vond ik het niet spannend. Ik had er vooral heel veel zin in. We zijn bewust het moederschap (en vaderschap) aangegaan en ik had me vooraf heel veel ingelezen. 

• Waar liep je erg tegenaan in het begin?

Wisse is onze oudste en hij huilde in het begin vrij veel. Ik kan het achteraf geen huilbaby noemen, maar toen we er ‘middenin’ zaten was ik af en toe wel radeloos. Vooral de zorgen die je dan kunt maken, waren heel heftig. Daar liep ik in het begin wel tegen aan. 

• Wat zou je nu anders doen?

Iets relaxter met die ‘huil situatie’ om gaan. Ik denk hoe gespannen ik werd, hoe meer hij ging huilen. En hoe meer hij bij mij wilde zijn. Bij de tweede was ik namelijk veel relaxter en ging het eigenlijk veel meer van een leien dakje. 

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Wisse & Carice

• Hoe zorg je voor jezelf tijdens drukke periodes? Plan je tijd voor jezelf of ga je aan jezelf voorbij? En wat doe je in je me-time?

Eigenlijk doe ik nog te weinig aan me-time en relaxing in drukke periodes. Het enige wat ik echt voor mijzelf heb, is een avondje volleyballen in de week. Daarnaast zoek ik mijn ontspanning in het schrijven van leuke content en het schieten van mooie plaatjes. 

• Is er veel veranderd in je leven nu je moeder/vader bent?

Ja, eigenlijk wel. Ik sta nu 24/7 ‘aan’. Wanneer je moeder bent, kun je (naar mijn mening) niet meer overal staan en gaan waar je wilt. Je hebt toch de verantwoordelijkheid voor je kinderen. En dat vind ik ook helemaal niet erg. 

• Heb je vriend(inn)en die ook moeder of vader zijn? Zo nee, mis je dit?

Ik heb vriendinnen die moeder zijn en vriendinnen die (bewust) geen moeder zijn. Beide zijn gek op onze kinderen en dat vind ik ook heel leuk om te zien. Daar hoef je dus zelf geen moeder voor te zijn. 

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Cheryl & Carice

• Hoe zou(den) jouw kind(eren) je omschrijven?

Lief en een beetje streng 🙂

• Wat zou je graag aan je kind(eren) door willen geven?

Wie goed doet, goed ontmoet. Daar geloof ik echt in. Als je lief voor een ander bent, is een ander ook lief voor jou. Dat zeggen we ook heel vaak tegen ze. 

• Wanneer begin jij met het verzamelen van verjaardagscadeautjes? Heb je leuke tips?

Haha, daar ben ik over het algemeen niet zo goed in. Ik denk er wel eerder over na, maar het komt er toch vaak op neer dat er last minute iets gekocht wordt. Ik vind zelf blogs met cadeautips voor bepaalde leeftijden super handig. Ik heb zelf ook een aantal op mijn blog staan. Daar staan vaak toch net even wat originele dingen tussen waar je zelf niet 123 aan hebt gedacht. 

• We weten inmiddels wel wat er in de tas van de moeders zit, maar wat ligt er in je auto?

Autozitjes én smoelendoekjes. Voor plakhandjes en vieze toeten onderweg. Overal goed voor, die smoelendoekjes.  

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Cheryl

• Hoe reageer je als je kind niet wil eten? 

Daar ben ik vrij makkelijk in. Het liefst wil ik wel dat ze minimaal één hapje proberen. Want als je het niet hebt geproefd, weet je ook niet of je het lekker vindt, nietwaar? Als ze het dan niet willen eten, pak ik wat rauwkost voor ze dat ze wél lekker vinden. Of een beetje fruit met yoghurt. 

• Ben je een planner of laat je alles een beetje op zijn beloop?

Ik probeer een planner te zijn, maar meestal wordt het het andere. Ik ben wel van de spontane acties. 

• Wat is je favoriete kinderboek?

Ik vond Pluk van de Petteflet echt fantastisch! 

• En de welbekende laatste vraag; heb je nog een leuke, handige of slimme tip voor andere ouders?

Geniet van elke dag, want voor je het weet zijn ze groot!

Leuk om te lezen hoe jij met dingen omgaat, Cheryl! Ben je benieuwd geworden naar Cheryl? Je vind haar op Instagram én op haar blog.

Lijkt het jou ook leuk om de vragen te beantwoorden? Stuur me dan een mail op nienke@deschrijvendemoeder.nl of reageer hieronder in de comments.

Liefs,
Nienke

DISCLAIMER | Sommige linkjes in dit artikel zijn affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage van de uiteindelijke koop. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om mijn blog in stand te houden

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. Het gaat inderdaad snel met dat opgroeien : ) Dat vind ik een goede tip, ook al kunnen de dagen op dat moment eindeloos lang lijken.

  2. Claire says:

    Ik ben zo’n fan van deze rubriek! Super leuk om Cheryl zo beter te leren kennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *