Kerstmarkt
Lifestyle

Ontdek de magie van kerstmarkten overal ter wereld

Kerstmis is al sinds jaar en dag een tijd van warmte en vreugde, en in veel landen wordt deze speciale feestdag gevierd met lokale kerstmarkten. Of je nu op zoek bent naar een origineel kerstcadeau, heerlijke hapjes en drankjes, of gewoon de kerststemming wilt proeven, een bezoek aan één van deze mooiste kerstmarkten ter wereld is een belevenis die je niet snel zult vergeten.

Kerstmis is een magisch tijdstip en de kerstmarkten die vaak terug te vinden zijn in de grotere steden, zijn een van de beste manieren om dit seizoen te vieren. Van de ouderwetse markten in Duitsland tot de betoverende markten in Rome, er zijn vele plaatsen die je kunt bezoeken om het meeste uit deze magische sfeer te halen.

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Amsterdam (Nederland)

We beginnen met de kerstmarkten in Nederland. De Amsterdamse kerstmarkt is een van de meest populaire en is de perfecte plek om de sfeer van de stad te proeven. Er zijn veel kraampjes die waanzinnige versieringen, lekkernijen en huishoudelijke items verkopen. Er zijn ook veel optredens door lokale artiesten die de markt nog meer levendig maken.

Rotterdam (Nederland)

Een andere populaire plek is de kerstmarkt in Rotterdam. Deze markt is kleiner maar biedt net zo veel leuke dingen. Er zijn ook veel kunstenaars die hun werk verkopen, zodat je leuke souvenirs mee naar huis kunt nemen. 

Berlijn (Duitsland)

Als je naar Duitsland gaat, zul je een veel ouderwetsere markt vinden. De kerstmarkten van Berlijn zijn bekend om hun kraampjes met traditionele lekkernijen zoals pfeffernüsse, Bratwurst en Glühwein. Er zijn ook veel verschillende soorten kerstmuziek, kerstverlichting en decoraties die je hier kunt bewonderen. In Dresden is de kerstmarkt nog traditioneler, met kraampjes die zilverwerk, steenwerk, keramiek, kunst en nog veel meer verkopen. 

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Rome (Italië)

Als je naar Italië gaat, moet je zeker de kerstmarkt van Rome bezoeken. De markt wordt jaarlijks georganiseerd op het Piazza Navona, waar je kunt genieten van het geweldige uitzicht op de prachtige fonteinen. Er zijn kraampjes met heerlijke gerechten, zoals pizza, pasta en tiramisu, en er zijn ook veel kunstenaars die hun werken verkopen. 

Londen (Verenigd Koninkrijk)

De kerstmarkt van Londen is ook een must-see. De markt is gelegen in Hyde Park en heeft een brede selectie aan voedsel en drankjes, waaronder traditionele Britse gerechten zoals Fish & Chips. Er zijn ook kraampjes met allerlei leuke kerstcadeaus, zoals kerstversieringen, knuffels en kerstkaarten. 

New York (Verenigde Staten)

De kerstmarkten in de Verenigde Staten zijn ook zeer populair. In New York is er bijvoorbeeld een bekende markt in Bryant Park, met kraampjes vol met kunst, decoraties, voedsel en drankjes. Er is ook een ijsbaan voor de kinderen. 

-Tekst gaat door onder de afbeelding-

Chicago (Verenigde Staten)

In Chicago vind je de kerstmarkt in Daley Plaza, die bekend staat om zijn grote selectie aan kerstversieringen, lekkernijen en nog veel meer. Door zijn Duitse uitstraling wordt dit ook wel eens de meest Europese kerstmarkt buiten Europa genoemd.

Stockholm (Zweden)

Uiteindelijk is er nog de markt in Stockholm. Deze markt is gelegen in het Gamla Stan en biedt een enorme selectie aan voedsel, drankjes en andere leuke artikelen. Bovendien zijn er ook hier veel kraampjes met kerstversieringen, poppen, kerstkaarten en meer. 

Als je op zoek bent naar een magische kerstervaring, dan zijn de kerstmarkten die hierboven zijn genoemd zeker een bezoekje waard. Of je nu een fan bent van ouderwetse markten, of van meer moderne markten, er is voor ieder wat wils. Neem dus vooral een kijkje en geniet van alle mooie kerstversieringen en lekkernijen. Misschien vind je hier wel een onvergetelijk kerstcadeau. Vergeet hierbij zeker niet om warmte te delen en liefde te geven aan iedereen die je op de kerstmarkt tegenkomt!

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. Ik zou in 2020 naar de kerstmarkten in London gaan, maar dat ging door corona niet door. En vorig jaar zou ik naar Antwerpen gaan, maar toen werd ik ziek 🙁 Hopelijk dit jaar meer geluk

  2. Ik ben nu al beetje bezig welke kerstmarkt in Europa we willen bezoeken.. fijn artikel en overzichtelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *