Best gelezen blogs
Lifestyle

Mijn best gelezen blogs in 2021

Het is vandaag alweer de laatste dag van het jaar. Een jaar van lockdowns, thuiswerken, maar ook persoonlijke ontwikkeling! Op 1 oktober schreef ik mijn bedrijf De schrijvende moeder in bij de KvK! Iets waar ik onwijs trots op ben.
Omdat ik even wil terugblikken op dit rare jaar dit keer de 5 best gelezen blogs van afgelopen jaar.

1. Suïcide lotgenoten groep; liefde, troost & steun

nazorg en herstel

Nazorg en herstel na Zelfmoordpoging. Klinkt heftig he? Maar we weten allemaal wel dat de GGZ af en toe wat te wensen over laat. De wachtlijsten zijn enorm! Hoe fijn is het dan dat er een suïcide lotgenoten steungroep bestaat. Een plek om samen te komen en liefde, troost en steun te krijgen.

In de lotgenoten steungroep op Facebook wordt ernaar gestreven om het stigma rondom suïcide te doorbreken en een veilige plek te bieden voor iedereen. Je kunt je verhaal openlijk en zonder veroordeling delen en je kunt anderen helpen in het proces en verwerking.

2. Smyle tandpasta & kortingscode

Zo langzamerhand worden er steeds meer producten in onze badkamer vervangen voor een duurzamere variant. Natuurlijke tandpasta was iets wat nog op mijn lijstje stond. Ik had al wel eens vaker van Smyle brush mints gehoord, maar toen ik voor de zoveelste keer doelloos op internet aan het scrollen was en een reclame tegenkwam van Smyle tandpasta ben ik eens verder gaan kijken. Zou het dan echt wat zijn?

Onderaan het artikel vind je een linkje voor 20% korting op de plasticvrije tandpasta!

3. Uitzetlijst voor de nieuwe mama

Mamaliefde is

Superleuk hoor, al die uitzetlijsten voor de baby. Met een beetje geluk staat er helemaal onderaan, het liefste op de achterkant nog wat dingen die handig zijn voor jou, als nieuwe moeder. Ik wist dus wel wat er allemaal voor Eefje in huis moest komen, maar dat er voor mij als nieuwe moeder ook wat dingen nodig of handig waren daar had ik niet aan gedacht.

Voor al die bijna-moeders die ook alleen maar aan de baby denken en zichzelf een beetje vergeten heb ik deze uitzetlijst voor mama’s gemaakt.

4. Het grote Depri doe-boek review

Het was weer even wat rustiger op de blog. Ik merkte dat ik teveel hooi op mijn vork had genomen, dus een stapje terug was geen overbodige luxe. Hoe fijn dat ik juist in die periode het Grote Depri Doe boek er bij kon pakken! Ik heb er veel uit kunnen halen, en ik raad hem je ook zeker aan!

Marieke, schrijfster/maakster van Het grote Depri doe-boek, benaderde mij op Instagram nadat ik haar was gaan volgen. Ze had mijn verhaal gelezen en het was voor haar erg herkenbaar. Zij kreeg twee keer rond de zwangerschappen last van angstklachten. Hieruit ontstond Het grote Depri doe-boek.

5. Mijn bevallingsverhaal: ‘Op de wc moet ik ineens persen’

Bevallingsverhaal

Toen Eefje bijna één was zat ik rond kerst de foto’s van mijn bolle buik, tot aan nu door te kijken. Stiekem best een beetje heimwee naar die schopjes in mijn buik. Wat groeit ze toch hard! Ze liep al bijna, het monstertje! En jongens wat vliegt de tijd. Het lijkt wel vorige week dat ik haar voor het eerst in mijn armen had.

Mijn bevallingsverhaal heb ik al eens eerder gedeeld, maar ik heb hem bijgewerkt, en minimaal 38x weer doorgelezen. Het blijft bijzonder!

Dat waren ze. Vijf heel verschillende, maar o zo toffe blogs. Welke van deze 5 best gelezen blogs vond jij het leukste/tofste/mooiste om te lezen? En heb je nog onderwerpen die je volgend jaar graag ziet terugkomen?

Hele fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

Liefs,
Nienke

Mama met een wolkje

Inspiratie voor moeders die er af en toe even helemaal doorheen zitten! Toffe tips over de opvoeding, relaties, mentale gezondheid zoals depressie en burn-out, lifestyle, duurzaamheid en meer.

Misschien vind je dit ook leuk...

13 Comments

 1. Jasmina Jasmina says:

  Ik denk dat je bevallingsverhaal het mooiste is….en de eerste het heftigste…Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden van het grote depri doe boek

 2. Ik hou wel van zo’n overzichtjes. Proficiat trouwens met de inschrijving van je bedrijf. Je hebt gelijk, het is echt iets om trots op te zijn.
  Het grote depri doe boek, interessant zeg.
  Wow de blik op je gezicht als je kleintje geboren is en op je borst ligt, straalt zoveel geluk en liefde uit. Mooi!

 3. Leuk om te zien welke blogposts het goed deden! En jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar!

 4. Interessant om te weten wat anderen leuk vonden op je blog! Als lezer vind ik het interessant om te weten wat mensen bezighoudt. Ook voor jou is het interessant om te kunnen reflecteren over je blog.

 5. Claire says:

  Wat een ontzettend mooi overzicht en nogmaals van harte gefeliciteerd met je inschrijving bij de KvK! Daar mag je super trots op zijn! Ik ga gelijk even een kijkje nemen naar je uitzetlijst. Die komt nu ik 27 weken zwanger ben van de 2de goed van pas.

  1. Leuk! Ik hoop dat je er wat aan hebt 🙂

 6. Lindaschrijftop says:

  Ik vind het zelf ook altijd fijn om aan het eind van het jaar een overzicht te maken.

 7. Mandy Eggens says:

  Het grote depri doe boek kende ik nog niet maar de titel pakt me wel! Ik ga gelijk even doorklikken naar die blog. Leuk zo’n overzichtje! Gelukkig nieuw jaar trouwens

 8. Leuk om te zien wat jouw meest gelezen artikelen zijn

 9. Frederique says:

  Wat uiteenlopend. Er zitten een paar belangrijke onderwerpen tussen ook. Chapeau.

 10. Goed bezig met je persoonlijke ontwikkeling! En gefeliciteerd met de inschrijving bij KVK. De wachtlijsten zijn inderdaad enorm, het heeft me erg gefrustreerd. Morgen ga ik gelukkig wel naar de detox. En mooi dat er een lotgenoten groep bestaat! Daar kunnen veel mensen wat aan hebben. Overigens ziet de natuurlijke tandpasta er interessant uit! En het depriboek ziet er cool uit!

 11. Wat een leuk idee om voor mezelf ook eens te bekijken 😃 Ik ben wel nog niet zo lang geleden begonnen, maar ik ben toch benieuwd. Het grote depri doe boek vind ik heel erg positief 👊🏻💪🏻🍀

 12. Leuk die lijstjes aan het eind van het jaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *